Stichting Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

Nieuwsbrief van de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen
Inhoud

  • Voorwoord Will Reijnders
  • De veredelde rekenmachine met geldlade is op zijn retour
  • @Kassakeurmerk op Facebook
  • Cafetaria ’t Pakhuis kiest voor kwaliteit
  • BAS op tournee
  • Nieuwe aspirant-deelnemer en reseller
  • Uit de media
  • Best practice: Multicard actie richting sportclubs
 
Heeft u nog vragen?

Indien u vragen heeft aangaande het keurmerk, dan raden wij aan om allereerst even te kijken op onze website.

Kunt u toch geen antwoord vinden op uw vraag? Stelt u dan uw vraag aan Sylvia van Wezel.

Wilt u deelnemer worden of het keurmerk voeren? Laat dat weten via: dit formulier.

 
Tweet
Forward to Friend
Volg ons!
Volg ons!
Facebook
Facebook
 
Voorwoord

 

 

 

Voor u ligt alweer de laatste SBA nieuwsbrief van 2016. We kijken terug op een jaar waarin we vanuit de Stichting een breed scala aan initiatieven op de agenda hebben gehad. Zomaar een aantal dingen die me spontaan te binnen schieten: het onderzoek naar de toekomst van de kassa, het marktdossier ‘betaalautomaten en afrekensystemen’ dat we samen met het expertisecentrum aanbesteden PIANOo vorm hebben gegeven, de wettelijke bewaarplicht waar ondernemers mee te maken hebben en zelf de verantwoordelijkheid voor dragen en het antwoord dat een keurmerkkassa daarop biedt, maar ook de internationale ontwikkelingen op het gebied van afrekenen en keuzes die de verschillende landen hierover maken.

De nieuwe normering en het daarbij behorende zelf-assessment zijn in concept klaar en worden begin 2017 uitgerold. Een mooie ontwikkeling waarmee het kassakeurmerk open staat voor alle soorten kassa’s van kasregister, POS systeem (in de cloud) tot systemen voor het grootwinkelbedrijf.

In november hebben wij de uitkomsten van het onderzoek naar de toekomst van de kassa aan de markt gepresenteerd. Het onderzoek levert mooie inzichten op voor zowel leveranciers, gebruikers als de keten en maakt duidelijk dat de kassa steeds meer een koppel- en informatie-instrument wordt en dus veel meer is dan enkel en alleen een afrekentool. U leest hier meer over in deze nieuwbrief.

Op 22 november heeft Lightspeed Horeca het kassakeurmerk certificaat ontvangen. Daarnaast hebben we een nieuw aspirant lid en reseller mogen verwelkomen. Wij zijn heel blij jullie erbij te hebben.

Ik wens u alvast hele mooie feestdagen.

Will Reijnders

De heer Zhong Xu, Director of Hospitality Product van Lightspeed Restaurant:“We zijn ontzettend blij en trots dat we het kassakeurmerk certificaat in ontvangst mogen nemen. Zelf doen we iedere dag hard ons best om het POS-systeem van Lightspeed Restaurant nog verder te verbeteren. Dat we op de goede weg zitten wordt nog eens extra onderstreept door dit keurmerk. Stiekem bevestigt het wat wij allang wisten: ons systeem is betrouwbaar, veilig en de ideale oplossing voor restauranthouders”.

 

De veredelde rekenmachine met geldlade is op zijn retour
Kassa wordt steeds meer koppel- en informatie-instrument

Het afgelopen jaar heeft SBA in samenwerking met CheckOut.nl onderzoek gedaan naar de toekomst van de kassa. Het rapport heeft mooie inzichten opgeleverd.

De kassa zoals die nu nog in veel winkels en horecabedrijven wordt gebruikt, kan naar het museum. Ondernemers die willen overleven zullen moeten investeren in professionele afrekensystemen. De afrekenfunctie van deze systemen blijft belangrijk, maar is slechts een stukje van een groter geheel; een bedrijfsautomatiserings-systeem met informatie die steeds meer ‘in de cloud’ wordt opgeslagen. In de kassa van de toekomst komen alle processen en data samen. Deze gegevens zijn voor de ondernemer ‘goud’ waard en moeten dan ook zorgvuldig beschermd, bewaard en ontsloten worden. Bovendien moet de kassa koppelen met de diverse apparaten die de consument zelf meebrengt. Een samenvatting van het onderzoek leest u hier.

Benieuwd naar het hele onderzoeksrapport ‘Van afrekenpunt naar bedrijfsautomatiseringssysteem en informatietool’ klik dan hier voor het rapport.

 

@Kassakeurmerk op Facebook

Sinds deze maand is @Kassakeurmerk ook te vinden op Facebook. We houden u hier op de hoogte over ontwikkelingen, nieuwtjes, informatie over onze keurmerkleveranciers en delen vooral veel ervaringen van ondernemers. Wij nodigen u graag uit om onze pagina te liken https://www.facebook.com/kassakeurmerk

 

 

Cafetaria ’t Pakhuis kiest voor kwaliteit, dus voor een betrouwbaar afrekensysteem

’t Pakhuis is veel meer dan een cafetaria in het landelijke gebied op de grens van Veenendaal en Ede. Het is ook – of vooral – een succesvol cateringbedrijf. Op het afrekensysteem van kassakeurmerkleverancier Next to Food ziet Syl Lammers, eigenaar van ’t Pakhuis, in één oogopslag hoe het staat met de bestellingen, de leveringen en de betalingen. Benieuwd naar het hele ondernemersverhaal van Syl Lammers, lees het hier.

 

BAS op tournee

De afgelopen periode is BAS weer aanwezig geweest op verschillende beurzen en bijeenkomsten. Zo was BAS met keurmerkleverancier Valk Solutions aanwezig op de Tabak Retail Beurs en de Dibevo vakdagen.

Daarnaast heeft BAS ook weer verschillende ondernemers bezocht waaronder Van Herwerden fietsen in Voorburg en Camping Corfwater in Petten. Beide ondernemers kozen bewust voor een betrouwbaar afrekensysteem. Lees hier hun verhaal.

 

Nieuwe aspirant-deelnemer en reseller

Op  5 oktober hebben wij Taurus Kassasystemen mogen verwelkomen als aspirant-deelnemer van Stichting Betrouwbare Afrekensystemen. Taurus levert afrekensystemen voor de horeca. Wij wensen Taurus veel succes met het doorlopen van de procedure en kijken er naar uit binnenkort het officiële certificaat te mogen overhandigen.

Met ingang van 6 december heeft POS Systems zich als reseller van keurmerkkassa-systemen bij SBA aangesloten. POS Systems levert de systemen van keurmerkleverancier Lightspeed Restaurant.

Mocht u ook interesse hebben in het kassakeurmerk, wij informeren u graag over alle ins en outs. U kunt ons telefonisch bereiken via nummer 070-3206730.

 

Uit de media 

De Rechtspraak
11 november 2016

De rechtbank veroordeelde een vijftal supermarktondernemers voor onder meer het doen van onjuiste aangiften van inkomsten-, omzet- en vennootschapsbelasting en het hebben van onjuiste administratie. De straffen variëren van werkstraffen 240 uur en een geldboete van 30.000 euro tot een werkstraf van 40 uur. De rechtbank baseert de uitspraak in deze zaak mede op het kassabestand @BDzakelijk http://bit.ly/2frGpsY

Financieel Dagblad: Retail bijlage
22 november 2016

Op 22 november verscheen een extra retail bijlage bij het FD. In deze bijlage veel aandacht voor fysieke winkels en online shoppen waarbij ondernemen vanuit klantbeleving centraal staat. In de bijlage was aandacht voor keurmerkleveranciers Newway en Lightspeed.

Blog SBA
28 november 2016

Een betrouwbare kassa is het hart van de onderneming. Blog geschreven voor @LightspeedHQ. Benieuwd? Lees hem hier http://bit.ly/2gaT9Uj

Brandpunt, Fraude in de horeca
6 december 2016

Op 6 december besteedde het programma Brandpunt aandacht aan fraude in de horeca. Peter Kavelaars, hoogleraar aan de Erasmus University en partner bij Deloitte, schat in de uitzending de omvang van deze fraude op 275 miljoen euro per jaar. Uitgangspunt is een gemiddelde fraude van 10% per bedrijf. Werknemers die in de uitzending aan het woord komen schatten het percentage fors hoger in.

 

Best practice
Multicard Nederland actie richting sportclubs

Op 5 december stond een brainstorm met reseller van keurmerkafrekensystemen Multicard Nederland B.V. in Oud-Beijerland op de agenda. Het was een inspirerende sessie waar duidelijk werd dat er volop kansen lagen. Sportverenigingen en scholen zijn doelgroepen van Multicard. Multicard kwam na de brainstorm meteen in actie en stuurde op 6 december een mailing naar hun sportrelaties waarin de zekerheden die een keurmerkkassa de vereniging biedt verwoord worden. Een keurmerkkassa is tenslotte niet alleen het hart van de onderneming maar ook die van de vereniging.