Stichting Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

15e certificaat uitgereikt
Kassakeurmerk voor WilMar Retail programma

Op 7 juli heeft de heer Wilfred Furster van Wilmar Info Systems uit Driebergen het kassakeurmerk certificaat in ontvangst mogen nemen. Het certificaat werd overhandigd door de heer Will Reijnders, voorzitter van de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen.

Het keurmerk is uitgereikt voor het WilMar Retail programma, een software programma speciaal ontwikkeld voor de winkel met een werkplaats, met name gespecialiseerd in de tweewielerbranche. Het Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen is een onafhankelijk en transparant keurmerk voor kassasystemen en staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit.

Keurmerk staat voor een betrouwbare markt

‘Het keurmerk geeft aan dat ons programma betrouwbaar is en goed is bevonden door de autoriteiten. Dit is van enorme meerwaarde voor onze klanten en prospects’, aldus Wilfred Furster. ‘Het aanvragen van het keurmerk stelde Wilmar voor de uitdaging om zelf kritisch naar haar software en kassasysteem te kijken maar aan de andere kant ook om samen met ervaren onafhankelijke partijen op basis van aanbevelingen en normen het programma naar een hoger niveau te tillen’. Een win-win situatie dus voor alle betrokken partijen.

Keurmerk bij aanbesteding relevant

Bij een recente aanbesteding voor het beheer van fietsenstallingen voor de Gemeente Utrecht was het fraudebestendige karakter van het kassasysteem expliciet opgenomen als vereiste. Het keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen bood hier het antwoord. Inmiddels heeft WilMar de opdracht voor deze tender verworven. Inmiddels maken meer dan 1.200 gebruikers dagelijks gebruik van het WilMar (kassa)systeem, www.wilmarinfo.nl

Procedure keurmerk

Om voor het keurmerk in aanmerking te komen wordt een uitgebreide procedure inclusief assessment doorlopen. De eisen die gesteld worden aan een betrouwbaar afrekensysteem zijn opgesteld door een groep leveranciers die betrokken waren bij de oprichting van de Stichting in samenwerking met ECP, de Belastingdienst en BDO accountants www.keurmerkafrekensystemen.nl

WilMar keurmerkuitreiking juli 2015