Stichting Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

Sinds 2012 werken leveranciers van afrekensystemen samen in de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen om betere en betrouwbare kassasystemen te leveren. Verschillende partijen waaronder de Belastingdienst hebben de krachten gebundeld en hier samen invulling aan gegeven. Het keurmerk is daarmee een publiek-privaat initiatief van de Belastingdienst en de sector. Een kassa die aan de normen van de Stichting voldoet krijgt het Keurmerk Betrouwbaar Afrekensysteem. Het Keurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit, maar ook zeker voor eerlijke concurrentie en daarmee een gelijk speelveld voor ondernemers. Een kassa met een Keurmerk legt alle transacties op een betrouwbare manier vast, biedt bescherming tegen ongewenst gebruik van gegevens en voldoet aan de gestelde bewaarplicht van 7 jaar.

keurmerk-betrouwbare-kassa-logo

Kassa met Keurmerk biedt zekerheid
Een kassa met een Keurmerk biedt ondernemers zekerheid op alle gebieden die belangrijk zijn voor een goede bedrijfsvoering en administratie. Maar naast de zekerheid voor de ondernemer biedt een betrouwbaar kassa systeem ook zekerheid aan personeel dat met het systeem werkt. Het gebruik van een Keurmerk systeem levert daarnaast direct tastbare financiële voordelen op, betrokken partners hechten waarde in hun toezicht aan de betrouwbare gegevens en u kunt erop vertrouwen dat zaken die écht belangrijk zijn voor u als ondernemer goed geregeld zijn.

Deelnemer worden
Als producent van afrekensystemen kunt u deelnemer worden van de Stichting. Dat kan als volgt.

  • Deelnemers gaan  akkoord  met de Deelnemersvoorwaarden van de Stichting tot het leveren van betrouwbare systemen
  • Deelnemers worden met logo en omschrijving van het keurmerk systeem op de website van de Stichting vermeld
  • Deelnemers zijn jaarlijks contributie verschuldigd. De contributie bestaat uit twee delen. Alle deelnemers betalen een vaste bijdrage en daarnaast een variabele deelnemersbijdrage gebaseerd op omzetklasse
  • Zodra u over het keurmerk beschikt ontvangt u een gepersonaliseerd keurmerklogo dat u in al uw marketing en communicatie uitingen mag gebruiken

logo deelnemer stichting betrouwbare afrekensystemen

Van Deelnemer naar Keurmerkhouder
Bij aanmelding (download hier het aanmeldformulier) wordt u deelnemer van de Stichting. Vervolgens is het de bedoeling dat u binnen een zes maanden een Keurmerk aanvraagt voor ten minste één van uw afrekensystemen. Het Keurmerk mag alleen gevoerd worden door Deelnemers die succesvol een zelfbeoordeling betrouwbaar afrekensysteem hebben ingevuld en de toetsing daarvan door de Stichting succesvol hebben voltooid.

U kunt zich hier direct aanmelden als deelnemer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *