Stichting Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

Nieuwsbrief van de Stichting Betrouwbare frekensystemen
Inhoud

  • Voorwoord Will Reijnders: Sjoemelsoftware
  • Kassagegevens moeten digitaal bewaard worden
  • NedFox ontvangt kassakeurmerk
  • Uit de media
  • BAS op tournee
  • Flyer ‘Een Betrouwbaar Afreken Systeem, het hart van uw onderneming’
Heeft u nog vragen?

Indien u vragen heeft aangaande het keurmerk, dan raden wij aan om allereerst even te kijken oponze website.

Kunt u toch geen antwoord vinden op uw vraag? Stelt u dan uw vraag aan Sylvia van Wezel.

Wilt u deelnemer worden of het keurmerk voeren ? Laat dat weten via: dit formulier.

Tweet
Forward to Friend
Volg ons!
Volg ons!
Voorwoord Will Reijnders: ‘Sjoemelsoftware’

Eerder deze maand is het woord ‘Sjoemelsoftware’ gekozen tot woord van het jaar 2015. Dit werd bekend gemaakt tijdens het congres van het Genootschap Onze Taal. De betekenis van Sjoemelsoftware is verwoord als ‘software die gebruikt wordt om testresultaten te beïnvloeden’. Voor ons als leveranciers van betrouwbare afrekensystemen is sjoemelsoftware helemaal geen nieuw woord en zeker geen nieuws. Al voor de VW casus hadden wij het antwoord op sjoemelsoftware: het sjoemelen met kassasoftware is juist de aanleiding geweest om het Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen in de markt te introduceren.

Recent heeft de Hoge Raad zich uitgesproken over het feit dat kassagegevens digitaal bewaard moeten worden. Deze op het oog simpele uitspraak kan grote gevolgen hebben voor detaillisten, ambulante handelaren, bezinestations, horecaondernemers en andere ondernemers die werken met een kassa. Ondernemers worden door de Hoge Raad zelf verantwoordelijk gehouden voor het goed bewaren van digitale detailgegevens. Verderop in deze nieuwsbrief kunt u het artikel lezen dat wij over dit onderwerp hebben uitgebracht.

In oktober mochten wij een 17e keurmerkleverancier verwelkomen. NedFox heeft het keurmerk certificaat ontvangen voor het RetailVista POS systeem. Wij verwachten u de komende tijd nog vaker te informeren over het groeiende aantal leveranciers met een kassakeurmerk.

In onze vorige nieuwsbrief informeerden wij u over onze mascotte BAS die op tournee is om ondernemers te spreken en voor te lichten over betrouwbare afrekensystemen. In deze nieuwsbrief leest u de recente belevenissen van BAS. Al met al dus weer een veelzijdige nieuwsbrief. Veel leesplezier!

Will Reijnders

Kassagegevens moeten digitaal bewaard worden 

Op 11 november is het artikel ‘Kassagegevens moeten digitaal bewaard worden’ gedeeld met vakbladen en media. Digitale detailgegevens uit een kassa moeten bewaard blijven, zodat de Belastingdienst een efficiënte controle kan uitvoeren. Dit zegt de Hoge Raad in een recente uitspraak. Wat betekent deze uitspraak precies en wat zijn de gevolgen? Lees hier het hele artikel.

NedFox ontvangt Kassakeurmerk voor RetailVista POS systeem

Op 22 oktober heeft Mark Vroom, Technisch directeur van NedFox B.V. uit Emmeloord het kassakeurmerk certificaat in ontvangst mogen nemen. Het certificaat werd overhandigd door Miriam Osten, bestuurslid van de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen. Het keurmerk is uitgereikt voor het RetailVista POS systeem, schaalbare retail software voor retailoganisaties en winkels die als doelstelling hebben hun business uit te bouwen. Sinds de zomer zijn vier nieuwe kassakeurmerken uitgereikt. NedFox is hiermee de 17e keurmerkleverancier die is aangesloten bij de Stichting.

Mark Vroom: ‘Vanuit de retailbranche kwam regelmatig de vraag van ondernemers of RetailVista POS voorzien was van het Keurmerk Betrouwbaar Afrekensysteem. Het ontbrak ons tot nu toe aan tijd. We zijn nu een volwassen retail omgeving die samenwerkt met verschillende resellers om het systeem in de markt te zetten. Hierbij was het van doorslaggevend belang om de professionaliteit van het systeem te onderstrepen met het Keurmerk’.

‘Het keurmerk vormt voor NedFox en haar resellers ondersteuning en het bewijs dat de applicatie goed van opzet is, consistente resultaten geeft en niet eenvoudig te misbruiken is. NedFox hoopt zo haar prospects en klanten te ontzorgen’, aldus Vroom.

BAS op tournee

In de vorige nieuwsbrief introduceerden wij onze mascotte BAS.  BAS staat voor een Betrouwbaar Afreken Systeem. Ook de afgelopen periode is BAS weer op tournee gegaan bij ondernemers, op beurzen en tijdens kennisbijeenkomsten. Hieronder treft u een impressie van de tournee.

Alle testimonials van de ondernemers zijn terug te lezen op de site van hetkeurmerk bij het onderdeel ‘ondenemers/klantervaringen’.

BAS op bezoek bij GroenRijk Retail
Om de prestatie van onze winkels goed te kunnen meten, is correcte verkoop informatie van groot belang. Het kassakeurmerk is voor GroenRijk Retail een belangrijk bewijs dat de RetailVista software daar aan voldoet en dat rapportages dus een betrouwbaar beeld geven van de prestaties van onze winkels.

GroenRijk Retail B.V. is franchise houder van de GroenRijk formule.

BAS op bezoek bij Skicentrum Heemskerk
‘We stellen hoge eisen aan ons kassasysteem’, zegt Ingrid van der Zande, mede-eigenaar van Skicentrum Heemskerk. ‘Sinds we gestart zijn met een webshop, is de koppeling met de administratie nog belangrijker geworden. Met een keurmerkkassa alles wordt gelogd. Elke handeling blijft zichtbaar.
Een goed kassasysteem is essentieel voor een adequate en efficiënte bedrijfsvoering’.

Een ander voordeel Is dat het keurmerk laat zien dat het Skicentrum kwaliteit belangrijk vindt, stelt Van der Zande. ‘We proberen in alles kwaliteit te leveren, of het nu gaat om het onderhoud van ski’s, de lessen of de artikelen die we verkopen. Daar hoort een kassasysteem met een keurmerk bij. We zijn professioneel, we werken met goede systemen. Het past bij ons bedrijf om op alle niveaus kwaliteit te leveren.’

BAS op tournee in Zeeland
In Zeeland hebben diverse ondernemers recent de keuze gemaakt voor een Betrouwbaar Afrekensysteem met Keurmerk. BAS bracht deze ondernemers een bezoek. Onderstaand een impressie: Expresszo in Middelburg, Helen’s Bakery in Middelburg en Lumen in Vlissingen.

Uit de media

Sjoemelsoftware en sjoemelkassa
INretail, 7 oktober 2015

In dit artikel wordt ingegaan op de keuze van het woord sjoemelkassa als woord van het jaar. Het artikel gaat in op het fenomeen in de kassawereld namelijk het bestaan van een afroomknop waarmee omzet buiten de boeken kan worden gehouden. Maar medewerkers kunnen in dat geval natuurlijk ook buiten de ondernemer om misbruik van de zogenaamde Marbella-knop maken. Lees het artikel op https://www.inretail.nl/nieuws/sjoemelsoftware-en-sjoemelkassa

Justitie onderzoekt misbruik door Nederlanders van buitenlandse betaalkaarten
Financieele Dagblad, 30 oktober 2015

Het Openbaar Ministerie, de Belastingdienst en de Fiod voeren een grote actie tegen misbruik door Nederlanders van buitenlandse credit cards. Het onderzoek leidde tot de arrestatie van elf personen op verdenking van grootschalige belastingfraude en witwassen. Lees hier het complete artikel.

Kassagegevens moeten digitaal bewaard worden
Op de site van de accountant, het NBA-platform voor nieuws, achtergrond en debat, is een artikel gepubliceerd over het digitaal bewaren van kassagegevens. Klik hier voor het artikel.

Valk Software
Winnaar 2015 in de retailsoftwarebranche

Lees hier de Tweet over de benoeming van Valk Software

Flyer ‘Een Betrouwbaar Afreken Systeem, het hart van uw onderneming

Afgelopen maand is de flyer ‘Een Betrouwbaar Afreken Systeem, het hart van uw onderneming’ verschenen. In de flyer vind u kort en overzichtelijk informatie over het Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen. Een kassa met Keurmerk biedt ondernemers zekerheid op alle gebieden die van belang zijn voor een goede bedrijfsvoering en administratie en daarmee de netto winst van een organisatie. Bij de keuze voor een kassasysteem met Keurmerk kiest u automatisch voor een aantal zekerheden:

  • De zekerheid van een goede administratie en betrouwbare gegevens
  • De zekerheid van overzicht en inzicht
  • De zekerheid voor ondernemers en personeel

Interesse in deze flyer? Via deze link kunt u de flyer downloaden

Pagina's: 1 2 3