Stichting Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

SBA mascotte ‘BAS’ komen we op veel plaatsen tegen. Recent was BAS getuige van een ijsduik als onderdeel van de Noordkaap Challenge.

Nederlandse kinderen behoren tot de gelukkigste kinderen ter wereld, zo blijkt uit onderzoeken. Maar helaas geldt dit geluk niet voor alle kinderen in ons land. Duizenden kinderen krijgen niet de kans om kind te zijn, door ernstige problemen in hun thuissituatie. In ruim 50.000 gevallen is de situatie zo ernstig, dat ze niet meer thuis kunnen wonen.

Verslavingen, grote schulden, psychische problemen en onvermogen van ouders kunnen zorgen voor een negatief klimaat waardoor de kinderen niet de positieve aandacht krijgen die ze zo hard nodig hebben. Zo raken ze eenzaam, komen in een sociaal isolement en hun ontwikkeling komt in de knel. Op latere leeftijd lopen ze een verhoogd risico op het criminele pad te raken, werkloos te worden, zelf hun kinderen niet goed op te kunnen voeden of zelfs helemaal geen duurzame relatie aan te kunnen gaan.

SBA aspirant-deelnemer NedFox is sponsor van de Noordkaap Challenge, welke via sponsoring geld inzamelt als steun voor ‘Stichting Het Vergeten Kind’. Deze stichting zet zich in voor kinderen die opgroeien in een onveilige en/of instabiele thuissituatie en voor velen onzichtbaar zijn www.hetvergetenkind.nl. Als onderdeel van de sponsoring heeft NedFox de opdracht meegegeven om een ijsduik te maken, waar BAS getuige van zou zijn. Die opdracht was zeker koud te noemen maar is succesvol uitgevoerd.

Heel veel dank NedFox voor dit prachtige initiatief en het delen hiervan.