Stichting Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

OSWO – altijd de juiste informatie en hulp van de Belastingdienst bij de hand 

Ondernemers willen ondernemen. De administratie bijhouden en belastingaangifte doen horen daar ook bij. Dat kost tijd en is soms best complex. Toch hoeft het niet zo tijdrovend en ingewikkeld te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden die de ondernemer daarbij kunnen helpen. De meesten verdienen zich al snel terug door tijdwinst, gemak en de zekerheid dat de Belastingaangiften juist en tijdig zijn ingediend. Het gebruik van kassa-afrekensoftware is zo’n mogelijkheid, waarbij onnodige fouten in aangiftes worden voorkomen en correcties achteraf worden beperkt.

Het aangifteproces wordt meer en meer gedigitaliseerd. Externe softwareontwikkelaars spelen daarom een belangrijk rol in het aanbieden van goede kassa-afrekensoftware. Om u te helpen, altijd over de meest actuele fiscale kennis en digitale ontwikkelingen te beschikken, heeft de Belastingdienst een gratis platform voor softwareontwikkelaars: Ondersteuning Digitaal Berichtenverkeer.

Heeft u als softwareontwikkelaar interesse in dit kosteloze platform? Meldt u dan aan. Aanmelden platform Ondersteuning Digitaal berichtenverkeer via https://odb.belastingdienst.nl
Uw organisatie wordt bij de Belastingdienst geregistreerd onder een relatienummer.

de Belastingdienst