Het Drunens Ruiterhuis maakt digitale efficiencyslag

Het Drunens Ruiterhuis, een van de grootste ruitersportzaken van Nederland, heeft de afgelopen jaren een flinke automatiseringsslag gemaakt. De winkel, webwinkel en groothandel zijn volledig op elkaar afgestemd met behulp van de automatiseringsoplossingen van keurmerkleverancier Vendit. Anouk Bosch van het Drunens Ruiterhuis vertelt dat de winkel in 2015 flink is uitgebreid en vergroot. Het bedrijf is naast winkel ook groothandel in zadels en laarzen.

Om de business wat beter te kunnen stroomlijnen en te overzien, is Anouk op zoek gegaan naar een geschikte automatiseringsoplossing waarin alle facetten aan bod komen en geïntegreerd kunnen worden; de winkel, de webwinkel én de groothandel.

“Voorheen werd de voorraad van de webshop niet real-time gesynchroniseerd met de voorraad van de winkel. Dat gaf behoorlijk wat problemen. Om nog maar te zwijgen over de prijsstelling die om onduidelijke redenen soms sterk uiteenliep, online en offline. Het heeft ons behoorlijk wat kopzorgen en nachtmerries opgeleverd. Dat is nu gelukkig verleden tijd.” Met de webshop koppeling worden prijzen en voorraden gesynchroniseerd over alle kanalen, daarnaast wordt er rekening gehouden met de verschillende parameters zoals afwijkende btw-tarieven en de maattabellen van een groot aantal producten. Last but not least is het systeem ook heel gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen.