It’s a Present – Unieke en verrassende artikelen

It’s a Present heeft vier fysieke winkels in Utrecht en Amsterdam en een webshop die 24/7 bereikbaar is. Het energieke team runt met veel creativiteit en liefde het concept met de bijbehorende winkels. BAS sprak met Mark van Winden, verantwoordelijk voor e-commerce en marketing. “We kopen alleen in wat wij leuk vinden en struinen menig beurs, stad en internet af om de leukste en origineelste cadeaus te vinden. Het meest verrassende product van de laatste tijd is de Alpaca knuffel met de hand gemaakt in Peru”.

“Service staat bij ons hoog in het vaandel. Als klanten iets in één van onze winkels aanschaffen dan zullen ze altijd met een tevreden gevoel het pand of de webshop verlaten. Als je groter wordt kan je bijna niet anders dan je werkproces efficiënter inrichten. Dat levert ons op langere termijn voordeel in tijd en geld. We wilden niet verder zonder data van doorverkooplijsten, marges en (actie)groepen. Het kassasysteem van Vendit biedt ons deze opties”.

“Als de styliste de etalage heeft vernieuwd willen we monitoren wat de daaruit voortkomende verkopen zijn. We hebben inzicht in onze goed lopende producten en uitlopende producten. Wat soms erg kan verrassen. Interfiliaal kunnen we nu eenvoudig producten uitwisselen en bestellijsten zijn zeer snel uitgedraaid. Orders gaan rechtstreeks naar onze leveranciers waardoor we binnen vijf minuten een order hebben aangemaakt. Dit scheelt ons erg veel tijd”.