Klantervaringen

Groothandel Mega Beauty Shop maakt dromen waar

Met meer dan 3.000 producten is het nagelassortiment van Mega Beauty Shop in de afgelopen jaren flink gegroeid. De Shop verkoopt alles wat een nagelstudio nodig heeft van nagellak en glitters tot behandelstoelen, trolleys, nagelfrezen en instrumententafels.

Sinds 2012 is eigenaresse Claudia Kaczor samen met haar man Marek gestart in de groothandel business. In eerste instantie gewoon vanuit huis. Dit liep zo goed dat ze ondertussen twee locaties, een winkel met magazijn in Zwijndrecht hebben (600 m2) en een voorraad locatie (1.000 m2) in Dordrecht. “Soms moet je een risico nemen en een keuze maken zonder dat je weet of het oplevert. Dat is ondernemen! Zo hebben wij in januari 2020 een aantal containers laten komen met mondkapjes en alcoholgel. We hebben daardoor in 2020 ons beste jaar gedraaid! Dit maakt dat we weer kunnen (her)investeren.

“Wij vinden het erg belangrijk om variatie te kunnen bieden binnen ons assortiment. Zodoende breiden wij ons assortiment voortdurend uit met nieuwe producten. Steeds meer producten zijn gelabeld met ons eigen logo en verkopen we ook onder onze eigen naam. Zo bouwen we aan een echt sterk merk! Verkopen via marketplace Bol.com heeft hierin ook echt geholpen.”

Sinds 2015 maakt Mega Beauty Shop gebruik van het automatiseringssysteem van Vendit. “Door de komst van Vendit kunnen we gemakkelijker onze dromen realiseren. We kunnen onze klanten rechtstreeks registreren en laten bestellen via de verschillende shops. Kortingen worden automatisch berekend waardoor we geen handmatige handelingen meer hebben. Op die manier bieden we betrouwbaarheid en service”.

BAS op bezoek bij De Klup

De Klup is een hippe kledingzaak in Leeuwarden. Het concept is bedacht en opgezet door Ivo en Rick. Allebei hebben ze een grote passie voor mooie kleren, goede service en de wereld van retail.

‘Ons concept is heel erg simpel. We willen dat klanten zich altijd thuis voelen en doen er alles aan om dit voor elkaar te krijgen. We hebben een zwak voor goede verhalen, mooie merken, frisse ideeën en alles om mode heen’.

‘Wij werken nu ruim 1,5 jaar met het systeem van SwBase en zijn erg blij met de functies die het systeem heeft. Het systeem draait volledig in de cloud waardoor wij overal veilig toegang hebben tot onze verkoopdata. Dit geeft ons de mogelijkheid frequent, snel en tot in detail analyses te maken, bijvoorbeeld op inkoop. Zo kunnen we waar nodig (direct) bijsturen’.

 

It’s a Present – Unieke en verrassende artikelen

It’s a Present heeft vier fysieke winkels in Utrecht en Amsterdam en een webshop die 24/7 bereikbaar is. Het energieke team runt met veel creativiteit en liefde het concept met de bijbehorende winkels. BAS sprak met Mark van Winden, verantwoordelijk voor e-commerce en marketing. “We kopen alleen in wat wij leuk vinden en struinen menig beurs, stad en internet af om de leukste en origineelste cadeaus te vinden. Het meest verrassende product van de laatste tijd is de Alpaca knuffel met de hand gemaakt in Peru”.

“Service staat bij ons hoog in het vaandel. Als klanten iets in één van onze winkels aanschaffen dan zullen ze altijd met een tevreden gevoel het pand of de webshop verlaten. Als je groter wordt kan je bijna niet anders dan je werkproces efficiënter inrichten. Dat levert ons op langere termijn voordeel in tijd en geld. We wilden niet verder zonder data van doorverkooplijsten, marges en (actie)groepen. Het kassasysteem van Vendit biedt ons deze opties”.

“Als de styliste de etalage heeft vernieuwd willen we monitoren wat de daaruit voortkomende verkopen zijn. We hebben inzicht in onze goed lopende producten en uitlopende producten. Wat soms erg kan verrassen. Interfiliaal kunnen we nu eenvoudig producten uitwisselen en bestellijsten zijn zeer snel uitgedraaid. Orders gaan rechtstreeks naar onze leveranciers waardoor we binnen vijf minuten een order hebben aangemaakt. Dit scheelt ons erg veel tijd”.

 

BAS ontmoet Huub Lazarom, Managing Director van Corpus Oegstgeest

Op 4 juni ontving De Haan IT het kassakeurmerkcertificaat. BAS sprak Huub Lazarom, Managing Director van Corpus Oegstgeest, een van de relaties van De Haan IT.

“Wij werken al langere tijd met het systeem van De Haan. Zowel voor de entreesystemen, de (online) verkopen, de horeca als de shops. In het begin hebben we gebruik gemaakt van een ticketprovider, gekoppeld aan het afrekensysteem van De Haan IT. De ticketprovider berekende een fee per ticket.
In 2019 hebben we een ticket website laten ontwikkelen door De Haan IT en dit bespaart ons elk jaar veel geld wat we nu kunnen investeren in andere zaken. Naast functionaliteit is het ook heel belangrijk dat we op onze data kunnen vertrouwen en dat alles ook ‘klopt’ ”.

BAS ontmoet de heer Steehouwer van St. Werelderfgoed Kinderdijk

In juni ontving De Haan IT het kassakeurmerkcertificaat. BAS sprak de heer Arie Steehouwer, Hoofd IT van St. Werelderfgoed Kinderdijk, een van de relaties van De Haan IT.

“Wij werken al langere tijd met het systeem van De Haan. Zowel voor de entreesystemen, de (online) verkopen, de horeca als de shops. En recent ook met de door hun nieuw geleverde kassa en betaalsystemen en gekoppelde mobiele toegang scanners. Deze zijn bruikbaar op ons gehele landgoed van molens, erven en boten, die onderdeel uitmaken van Unesco Werelderfgoed met ruim 650.000 bezoekers per jaar die uit alle hoeken van de wereld komen. Functionaliteit is voor ons van groot belang, maar het is voor ons ook van groot belang dat alles ook “klopt”. Wij zijn blij dat De Haan IT, maar dus ook ons systeem, het keurmerk heeft ontvangen.”

 

BAS op bezoek bij Naturals flowers

Naturals is het bloemenmerk in Rotterdam, dat staat voor kwaliteit, betrouwbaarheid en originaliteit. Maar met inmiddels ook winkels in Lisse, Leidschendam en binnenkort de zesde vestiging in Zoetermeer breidt het netwerk zich uit. Wij spraken met Mark Kolster, CEO en founder van Naturals. Naturals is een ketenconcept waar (lokale) kwekers en bloemenwinkeliers met elkaar samenwerken om de consument beter en vraaggericht te bedienen. Sinds de eerste winkel in 2008 startte is Naturals enthousiast gebruiker van het Cashr afrekensysteem van Reeleezee. De kassa anno 2019 is veel meer dan een afrekenpunt. Inkoop, verkoop, afrekenen, logistiek en ook informatie over klantwensen en koopstromen, het zit in en komt allemaal uit het systeem. En op deze data wil je als ondernemer kunnen vertrouwen.

Maar hier stopt het nog niet. Naturals is samen met ICT partner Grexx initiatiefnemer van de Flowerboxx, een nieuw ecosysteem voor kwekers en bloemisten dat eind 2019 samen met Royal Flora Holland en de Vereniging Bloemist Winkeliers zal worden geïntroduceerd. Op het platform werken alle ketenspelers in volledige transparantie samen om de consument beter te bedienen. Het delen en gebruiken van belangrijke data en daarmee de bedrijfsvoering en verkoop optimaliseren staat centraal in de Flowerboxx. Het behoeft geen toelichting dat ook hier betrouwbare gegevens essentieel zijn. ‘Goed, makkelijk en veilig zijn voor ons de uitgangspunten en helpen ons om onze ambitie waar te maken; ‘elke dag mensen blij maken met mooie bloemen en planten’’

Voor nog meer inspiratie https://bit.ly/2vcaLFw

 

Horecaondernemers Foodhallen Rotterdam hebben realtime inzicht in de omzet

Al enkele maanden kun je er terecht voor een smakelijke avond uit en sinds september is de nieuwste food hotspot in Rotterdam officieel geopend. Voor de initiatiefnemers van de Foodhallen was de keuze voor een nieuw kassasysteem snel gemaakt. De standhouders van de Foodhallen kozen voor het unTill kassasysteem en hebben door de samenwerking met Adnamics op elk gewenst moment realtime inzicht in de omzet.

Voor de initiatiefnemers van de Foodhallen was de keuze voor een nieuw kassasysteem snel gemaakt. Zing-Kyn Cheung: “Elke horecaondernemer wil direct zien wat zijn omzet is. Adnamics biedt dit in een handige app die heel intuïtief werkt. Dit geldt overigens voor het gehele unTill kassasysteem. De standhouders in Rotterdam kunnen er dan ook direct mee aan de slag zonder ingewikkelde trainingen. En voor ons is het een groot pluspunt dat we in Amsterdam en Rotterdam met hetzelfde systeem kunnen werken.”

Het Drunens Ruiterhuis maakt digitale efficiencyslag

Het Drunens Ruiterhuis, een van de grootste ruitersportzaken van Nederland, heeft de afgelopen jaren een flinke automatiseringsslag gemaakt. De winkel, webwinkel en groothandel zijn volledig op elkaar afgestemd met behulp van de automatiseringsoplossingen van keurmerkleverancier Vendit. Anouk Bosch van het Drunens Ruiterhuis vertelt dat de winkel in 2015 flink is uitgebreid en vergroot. Het bedrijf is naast winkel ook groothandel in zadels en laarzen.

Om de business wat beter te kunnen stroomlijnen en te overzien, is Anouk op zoek gegaan naar een geschikte automatiseringsoplossing waarin alle facetten aan bod komen en geïntegreerd kunnen worden; de winkel, de webwinkel én de groothandel.

“Voorheen werd de voorraad van de webshop niet real-time gesynchroniseerd met de voorraad van de winkel. Dat gaf behoorlijk wat problemen. Om nog maar te zwijgen over de prijsstelling die om onduidelijke redenen soms sterk uiteenliep, online en offline. Het heeft ons behoorlijk wat kopzorgen en nachtmerries opgeleverd. Dat is nu gelukkig verleden tijd.” Met de webshop koppeling worden prijzen en voorraden gesynchroniseerd over alle kanalen, daarnaast wordt er rekening gehouden met de verschillende parameters zoals afwijkende btw-tarieven en de maattabellen van een groot aantal producten. Last but not least is het systeem ook heel gebruiksvriendelijk en eenvoudig te begrijpen.

BAS op bezoek bij Kooklust in de Bilt

Van koekenpan tot pizzaschaar, bij Kooklust de winkel van Kelly de Jong in de Bilt, vind je een breed assortiment aan kook- en bakartikelen. Voor steeds meer mensen is koken een hobby. Naast de beste kwaliteit en gemak zijn service en uitleg dan ook heel belangrijk. In de winkel worden regelmatig demonstraties en workshops gegeven. Kooklust staat voor inspiratie, ideeën en gezelligheid!

Kooklust is een paar jaar geleden verhuisd naar een mooi pand met voldoende ruimte voor een groot vast assortiment met mooie merken. Kelly en haar team hebben dan ook niet voor niets de Amerikaanse Global Innovation Award GIA gewonnen.

Hierbij paste ook de keuze voor een afrekensysteem waarmee Kooklust klaar is voor de toekomst. Het gaat tenslotte niet alleen om het afrekenen, maar ook om artikelinformatie, in- en verkoopprijzen en voorraadbeheer. ‘Want het laatste wat je wilt is ‘nee-verkopen’. Het kassasysteem is het hart van de onderneming’ aldus Kelly. Het systeem van Vendit bleek het antwoord en daarmee werd ook nog eens gekozen voor een betrouwbare oplossing. Met een compleet management dashboard is alle informatie snel inzichtelijk. ‘Als ondernemer wil je aan de ene kant gemak maar aan de andere kant ook op je cijfers kunnen vertrouwen’.

De Lindenhof Giethoorn kiest voor een kassa met kassakeurmerk

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Dat bewijzen ook de twee Michelinsterren die een kroon zijn op hun creatieve talent. Martin Kruithof en Marjan de Jonge hebben samen met hun team een duidelijke ambitie: gasten in een huiselijke sfeer zoveel mogelijk laten genieten van de heerlijkste gerechten. Het uitzoeken van een goed afrekensysteem kost veel tijd en energie en die besteden ze in de Lindenhof liever aan hun gasten. Vandaar dat referenties en ervaring van collega’s de doorslag gaven en zij kozen voor een combinatie van Micros en Suite8 van leverancier Van Hessen. Met deze systemen maakt de Lindenhof een digitaliseringsslag en kiezen ze voor gemak, overzichtelijkheid en betrouwbaarheid. En daarnaast gaan ze ook nog eens met de tijd mee.