Klantervaringen

De Lindenhof Giethoorn kiest voor een kassa met kassakeurmerk

De Lindenhof prijkt al jaren achtereen hoog op de ranglijsten van beste restaurants in Nederland. Dat bewijzen ook de twee Michelinsterren die een kroon zijn op hun creatieve talent. Martin Kruithof en Marjan de Jonge hebben samen met hun team een duidelijke ambitie: gasten in een huiselijke sfeer zoveel mogelijk laten genieten van de heerlijkste gerechten. Het uitzoeken van een goed afrekensysteem kost veel tijd en energie en die besteden ze in de Lindenhof liever aan hun gasten. Vandaar dat referenties en ervaring van collega’s de doorslag gaven en zij kozen voor een combinatie van Micros en Suite8 van leverancier Van Hessen. Met deze systemen maakt de Lindenhof een digitaliseringsslag en kiezen ze voor gemak, overzichtelijkheid en betrouwbaarheid. En daarnaast gaan ze ook nog eens met de tijd mee.

BAS op bezoek bij Sajoer: Slowjuice Bar en Café

De altijd gezellige sapjesbar Sajoer, waar je met een grote glimlach wordt ontvangen, heeft in 2014 haar deuren geopend. Wat startte als een pop-up is nu uitgegroeid tot een sapbar in Rotterdam, die iedere dag vol loopt met mensen die graag een ontbijtje willen scoren of willen genieten van een slowjuice sapje van verse groenten en fruit. Naast ontbijt en sap zijn er ook daghappen en salades zodat men dagelijks iets anders kan kiezen.

Oprichtster Gaby maakt haar sappen met een slowjuicer. “Het is een koude persing. Hierdoor blijven de vitaminen, mineralen en enzymen behouden. De visie die Gaby heeft voor haar sapbar is om de Rotterdammers gezonder, vitaler en gelukkiger te maken en daar begint zij iedere dag weer mee. Dit succes heeft Sajoer mede te danken aan het feit dat men zich steeds meer bewust wordt van voeding. Én omdat zij de eerste slowjuice bar in Rotterdam is.

Met een Lightspeed Restaurant keurmerkkassa kiest Gaby voor een totaalpakket, wat rapportages maken erg makkelijk maakt. Gaby: “Het is gebruiksvriendelijk, overzichtelijk, betrouwbaar en makkelijk voor iedereen. “Door het succes is er veel potentie om uit te breiden, maar we weten nog niet of het een volgende vestiging wordt of online. Nu leveren wij ook aan horeca en willen wij hen ook meer gaan bedienen. ”Gaby: “Onze waarden blijven in ieder geval centraal staan. De glimlach en de service die worden aangeboden… dat is waar gasten voor terugkomen.”

BAS op bezoek bij modezaak ICKK in Oldenzaal

Dit najaar opende in de binnenstad van Oldenzaal een nieuwe ICKK modezaak met vooral Scandinavische labels voor dames, heren en jongens. Eigenaresse Simone Hampsink koos voor een afrekensysteem met kassakeurmerk van Vendit. Haar keuze is voor ingegeven door het gebruikersgemak en de zekerheid op gegevens te kunnen vertrouwen. Bij ICKK krijg je niet alleen advies over stijl en pasvorm maar ook over kleur en of een kledingstuk echt bij je past. Kleding moet je laten stralen en je persoonlijkheid weerspiegelen. En zo is het ook met de keuze voor een afrekensysteem. Simone licht verder toe: ‘Het systeem moet bij je passen (gemak en duidelijk), je faciliteren (naast afrekenen ook inzicht in verkoop, marges, voorraad en rapportages) en je moet er blind op kunnen vertrouwen (data en bedrijf erachter). Vanuit het systeem kan ik makkelijk aangifte doen bij de belastingdienst en het kassakeurmerk maakt dat zij op onze data kunnen vertrouwen. Een goed systeem ontzorgt je dus als ondernemer en daar hecht ik veel waarde aan’.

Verhage Restaurants: op data moet je kunnen vertrouwen

In mei 1967 openden de broers Joop en Pim Verhage hun eerste snackbar in Rotterdam-Zuid. De betrokken en persoonlijke benadering in combinatie met ambachtelijke, zelf gemaakte snacks bleek al gauw een succes en de basis voor een authentiek verhaal. Inmiddels heeft Verhage Restaurants een mooie groei doorgemaakt en bestaat de groep uit ruim 30 franchisenemers en meer dan 300 medewerkers.

We spraken de heer Hans Jonker van afdeling Inkoop en Product. ‘Afrekensystemen zijn voor ons een hulpmiddel om onze gasten zo snel mogelijk en correct te helpen en om data te verzamelen. Onze kassaleverancier Next-to-Food (NTF) deelt deze visie en faciliteert de mogelijkheden voor ons om deze data om te zetten in diverse producten. Denk hierbij aan het uitvoeren van online orders, het benchmarken van onze 38 vestigingen en generen van up-to-date rapportages. De betrouwbaarheid van de data is voor deze toepassingen dan ook evident, zo ook voor het voeren van een sluitende administratie’.

BAS op bezoek bij cafetaria Oranjehoek in ‘s-Gravenzande

De Oranjehoek is in ’s-Gravenzande al sinds 1977 een begrip. Voor een Oerfrietje van echte Agia aardappelen of een van de vele burgers kan je in de zaak prima terecht. Vijf jaar geleden heeft Frans de Jong voor een afrekensysteem van Next to Food gekozen. Cafetaria Oranjehoek werkt met een fysieke kassa op de balie, een lap top voor de online bestellingen en een IPad voor de kleine aankopen zoals ijsjes en milkshakes. Online bestellingen hebben een enorme vlucht genomen. Bestellingen komen binnen via het online systeem of de bestelapp en kunnen worden bezorgd of afgehaald. Het systeem helpt hierbij een handje in de planning: de klantgegevens zijn bekend, er is al vooraf betaald dus dat staat garant voor snelheid en het systeem berekent hoe laat de bestelling voor de klant klaar staat.

Als eigenaar, manager en medewerker van de Oranjehoek is alle support die zijn afrekensysteem kan bieden voor Frans welkom en dan graag op een betrouwbare manier. Inzicht in de bedrijfsvoering is natuurlijk heel belangrijk. Gegevens als omzet, postcodegebied en soort bestellingen. Voor de komende periode staat er naast een verbouwing van een deel van de winkel ook een koppeling met een personeelsplanningssysteem op de agenda. Maar er kan nog veel meer, er zit zoveel data in het systeem.

BAS op bezoek bij IJscafé Danice in Leiderdorp

Voordat Danny Bink in 2015 met zijn IJscafé Danice in Leiderdorp begon, ging hij eerst een aantal beurzen af op zoek naar een goed afrekensysteem voor de horeca. ‘Cashr vertelde het verhaal dat perfect paste in onze visie: een laagdrempelig en veilig kassasysteem waarmee jonge mensen gemakkelijk kunnen werken en waarbij tegelijkertijd aan de achterkant alles perfect wordt geadministreerd.’ Nu Bink inmiddels al in vier vestigingen van IJscafé Danice met het systeem werkt, kan hij uit ervaring zeggen dat het systeem hem goed bevalt. Cashr draait op alle tablets in de zaak en is gekoppeld aan de pin. ‘Op die manier kun je in de backoffice heel goed realtime zien hoe de situatie in een filiaal is, op elk moment van de dag per filiaal per kassa’, zegt Bink, tot de start van zijn eerste ijscafé zelf werkzaam als accountant.

Daarnaast is de backoffice gekoppeld aan het boekhoudprogramma van Reeleezee. ‘Elke aanslag op de kassa staat direct in de boekhouding verwerkt, zodat je daar handmatig helemaal niets meer aan hoeft te doen.’ Ook het personeel vindt het prettig werken met het systeem. ‘We werken heel veel met seizoensmedewerkers. Tien minuutjes uitleg en ze weten precies hoe het afrekensysteem werkt. Dus ja, voor ons een ideaal systeem waarop we ook nog eens kunnen vertrouwen.’  [embedyt] https://www.youtube.com/watch?v=wIqEGThOyQE[/embedyt]

BAS op bezoek bij Van Herwerden fietsen in Voorburg

Van Herwerden uit Voorburg is een begrip bij fietser uit heel Nederland. We spreken met Steven van Herwerden. Het inmiddels bijna 120-jarige familiebedrijf staat garant voor kwaliteit, eerlijkheid en goede adviezen. Uiteraard met een uitgekiend assortiment van de beste merken om klanten van het juiste advies te voorzien. ‘Het leveren van kwaliteit in combinatie met een belevenis is ons bestaansrecht. Het draait om passie, mensen en producten’.

‘Een afrekensysteem is tegenwoordig een compleet winkelautomatiseringssysteem. En daar wil je op kunnen vertrouwen’. Van Herwerden levert geen standaarden maar maatwerkoplossingen. ‘Hierbij past simpelweg dan ook geen standaard kassa’, aldus Steven. Naast de concrete verkoop wordt het systeem ingezet voor o.a. werkplaatsmodules, urenverantwoording, planningen en reparaties maar ook voor bestellingen en orders. Van inkoop tot verkoop dus en alles wat daarmee samenhangt. Van Herwerden heeft gekozen voor een maatwerkoplossing met een kassakeurmerk.

‘Data is tegenwoordig essentieel en relevant om leveranciers inzicht te geven. Data is voor ons kennis. We zijn natuurlijk wel heel alert op kopieergedrag’. Met een simpele druk op de knop zijn alle cijfers beschikbaar. ‘Deze moeten wel kloppen en foutloos zijn. Hier moet je als ondernemer op kunnen rekenen. Tenslotte stuur je hier je hele onderneming op’. Naast de fysieke winkel gaat online ook steeds meer een rol spelen. Daarmee wordt de betrouwbaarheid van gegevens nog belangrijker. Het is nog zeker niet onze focus, maar we verdiepen ons wel in omnichannel: de klantervaring moet kloppen en overal hetzelfde zijn. Wij zijn dus op alle gebieden klaar voor de toekomst’.

Camping Corfwater kiest voor een betrouwbaar afrekensysteem

Camping Corfwater in Petten bestaat al meer dan 30 jaar en er liggen mooie ontwikkelplannen klaar om te camping uit te breiden met vakantiehuizen die luxe, rust en ruimte uitstralen. De kassa’s waren verouderd en aan vervanging toe. Het nieuwe systeem wordt breder ingezet onder andere voor de boekingen en fietsverhuur.
‘Het systeem waar wij naar op zoek waren moest aan een aantal criteria voldoen: eenvoudig in gebruik, fouten minimaliseren, betrouwbare rapportages en ‘hufterproof’’aldus Tristan Brinkhuis, directeur FC-IT. Samenwerken, cloud, best-of-breed, innovatie, groei en connectiviteit. Dit zijn slechts een paar kernwaarden van de gekozen samenwerking van Camping Corfwater met Vendit en Twinfield (boekhoudprogramma). Er is een directe koppeling beschikbaar, waar het online boekhoudprogramma en het winkelmanagementsysteem direct met elkaar communiceren.
‘Ook de accountant is tevreden. Er zijn geen extra handelingen meer nodig, want de financiële administratie wordt door de geïntegreerde koppeling volledig automatisch en real-time bijgewerkt’. De oplossing ontzorgt Camping Corfwater met de dagelijkse gang van zaken. ‘En dat is het waar het uiteindelijk om draait. ‘Samen ondernemen’ is ons motto en dat maken we hier volledig waar’.

 

The Black Fox kiest voor een betrouwbaar afrekensysteem

Op 4 augustus opende ‘the Black Fox’ in Nijmegen haar deuren. Een prachtig concept van restaurant, bar en slagerij. De slagerij vormt de basis van het concept. ‘Het is een prachtig vak terwijl steeds meer ambachtelijke beroepen verdwijnen’ aldus Bas Hoebink, eigenaar van the Black Fox.
The Black Fox maakt onderdeel uit van het Hoofdkwartier Horeca, waaronder ook ‘de Firma’ een eetgelegenheid met Wereldse maaltijden en het in de oude Honig fabriek gevestigde restaurant ‘de Meesterproef’. . Bas denkt zelf dat fraude altijd zal blijven bestaan. Wie dat echt wil vindt wel een weg, maar een afrekensysteem waarop je kunt vertrouwen sluit een aantal fraudemogelijkheden uit. En dat is met drie zaken en veel personeel een enorme plus.
Bas Hoebink werkt al langer naar volle tevredenheid samen met Janssens Afrekensystemen die voor alle restaurants de kassa’s leverde. De keuze voor een leverancier was voor the Black Fox dan ook snel gemaakt. ‘Vooral de koppeling met de backoffice vind ik erg belangrijk’. ‘Voor ons personeels- en reserveringssysteem werken we met Nostradamus. Een goede koppeling is cruciaal om informatie makkelijk te kunnen uitwisselen tussen de verschillende systemen en de locaties. Daarnaast willen we de gegevens over de jaren heen ook goed kunnen monitoren. Voor ons is de kassa dan ook een complete managementtool. Betrouwbaarheid van de gegevens is daarbij key’.

 

BAS op bezoek bij Undine Lederwaren

Undine Lederwaren is in Voorburg en omstreken een begrip, maar de clientèle komt uit heel Nederland. Naast een winkel waar lederwaren in veelal vrolijke kleuren en van kleinere nog onbekende leveranciers te koop zijn is het (letterlijke) hart van de onderneming een eigen atelier. Undine Lederwaren verhuisde enige tijd geleden naar een groter pand in de Herenstraat in Voorburg. Hierbij hoorde de aanschaf van een professioneel afrekensysteem. ‘Voorheen gebeurde de verkoopregistratie nog met de hand in een kasboek’ aldus Undine Eckardt. Naast een verhoogde omloopsnelheid was er de behoefte aan inzicht in voorraad, inkoop en verloop van transacties. ‘Op dit soort gegevens wil je als ondernemer blind kunnen vertrouwen’. Daarnaast heeft Undine integriteit hoog in het vaandel staan. Met de ‘nieuwe’ kassa is Undine Lederwaren klaar voor de toekomst. Mocht het personeelsbestand verder gaan groeien dan is een betrouwbare kassa ook zeker relevant. Undine is voor haar beslissing volledig afgegaan op het advies van POS Specialist die het juiste antwoord gaf of haar ondernemersvraag en een tweede ‘hart van de onderneming’ leverde.