Stichting Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

Unitouch ontvangt kassakeurmerk

Op 2 oktober hebben de heren Biesbroeck en Grguric van Biesbroeck Automation het kassakeurmerk certificaat in ontvangst mogen nemen voor hun afrekensysteem Unitouch POS. Een extra feestelijke uitreiking omdat Unitouch de audit voor het behalen van het keurmerk met vlag en wimpel doorlopen heeft. Unitouch biedt een totaalconcept aan afrekensystemen voor de horeca en aanverwante branches waaronder wellness, bakkerij en retail.

Keurmerk en Unitouch
Michael Grguric: “Het kassakeurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit en deze sluiten naadloos aan bij onze kernwaarden eenvoud, snelheid en betrouwbaarheid. De erkenning van een onafhankelijke organisatie dat ons systeem voldoet aan de eisen waaraan een kassasysteem volgens het keurmerk moet voldoen waarderen wij enorm. Het betekent dat wij een serieuze partner op de markt zijn. Wij vinden het belangrijk dat onze klanten inzicht hebben en weten waarvoor ze kiezen. De aanleiding om met het keurmerk aan de slag te gaan kwam voort uit een klantvraag waar ook de gemeente bij betrokken was. Met het voldoen aan de eisen van het keurmerk weten onze klanten dat ze voor een betrouwbare oplossing kiezen”.

Kassa met Keurmerk biedt zekerheid
Het Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen is een onafhankelijk en transparant keurmerk voor kassasystemen. In Nederland is bewust de keuze gemaakt voor een zelfregulerend optreden in de sector. Betrouwbaarheid, veiligheid, continuïteit, maar ook eerlijke concurrentie en een gelijk speelveld staan hierbij centraal.
Het kassakeurmerk is een initiatief dat leveranciers van afrekensystemen verbindt met ondernemers die met een kassa werken (en op hun data willen kunnen vertrouwen) en betrokken partijen uit de bedrijfsketen. Ook hier geldt ‘samen sterk’.

Procedure keurmerk
Om voor het keurmerk in aanmerking te komen wordt een uitgebreide procedure inclusief assessment doorlopen. De eisen die gesteld worden aan een betrouwbaar afrekensysteem zijn opgesteld door een groep leveranciers die betrokken waren bij de oprichting van de Stichting in samenwerking met ECP, de Belastingdienst en BDO accountants www.keurmerkafrekensystemen.nl