Stichting Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

logo_edu_actief

Sinds enige weken zijn de scholen weer van start. Voor diverse studierichtinge het moment om het lesmateriaal te updaten. In de nieuwe uitgave van het VMBO lesmateriaal ‘Bronnenboek Economie en Ondernemen’ dat binnenkort op de markt komt wordt het kassakeurmerk als best practice opgevoerd bij het onderdeel ‘de kassa’.

‘Bij de keuze van zijn kassasysteem moet de winkelier wel rekening houden met de Belastingdienst. Die eist een goede kassa waarmee een winkelier geen fraude kan plegen.

 Als een kassa een keurmerk heeft, betekent dit dat de winkelier zeker weet dat alle gegevens goed worden vastgelegd. De Belastingdienst of fiscus weet door dit keurmerk dat er geen zogenoemde afroomfunctie op de kassa zit. Je kunt hierdoor geen omzet voor de fiscus verbergen.Een keurmerkkassa biedt dus zekerheid over de kwaliteit van de gegevens in het kassasysteem. Dat is niet alleen belangrijk voor de winkelier, maar ook voor de bank waar hij geld leent, de Belastingdienst en zijn boekhouder’.

Het bronnenboek wordt op de markt gebracht door educatieve uitgeverij Edu’Actief. Vindt u het leuk om de tekst te lezen, we hebben een preview van de vmbo lesmateriaal pagina’s voor u klaar staan.