Stichting Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

NedFox keurmerk 22 okt 2015
Leidschendam, 22 oktober 2015

17e certificaat uitgereikt

Vanmorgen heeft de heer Mark Vroom, Technisch directeur, van NedFox B.V. uit Emmeloord het kassakeurmerk certificaat in ontvangst mogen nemen. Het certificaat werd overhandigd door mevrouw Miriam Osten, bestuurslid van de Stichting Betrouwbare Afrekensystemen. Het keurmerk is uitgereikt voor het RetailVista POS systeem, schaalbare retail software voor retailorganisaties en winkels die als doelstelling hebben hun business uit te bouwen. Sinds de zomer zijn vier nieuwe kassakeurmerken uitgereikt. NedFox is hiermee de 17e keurmerkleverancier die is aangesloten bij de Stichting.

Keurmerk speelt in op vraag uit retailbranche
Mark Vroom: ‘Vanuit de retailbranche kwam regelmatig de vraag van ondernemers of RetailVista POS voorzien was van het Keurmerk Betrouwbaar Afrekensysteem. Het ontbrak ons tot nu toe aan tijd. We zijn nu een volwassen retail omgeving die samenwerkt met verschillende resellers om het systeem in de markt te zetten. Hierbij was het van doorslaggevend belang om de professionaliteit van het systeem te onderstrepen met het Keurmerk’.
‘Het keurmerk vormt voor NedFox en haar resellers ondersteuning en het bewijs dat de applicatie goed van opzet is, consistente resultaten geeft en niet eenvoudig te misbruiken is. NedFox hoopt zo haar prospects en klanten te ontzorgen’, aldus Vroom.

Kassa met Keurmerk biedt zekerheid
Het Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen is een onafhankelijk en transparant keurmerk voor kassasystemen. In Nederland is bewust de keuze gemaakt voor zelfregulerend optreden in de sector. Het Keurmerk staat voor betrouwbaarheid, veiligheid en continuïteit, maar ook zeker voor eerlijke concurrentie en daarmee een gelijk speelveld voor ondernemers. Een kassa met een Keurmerk biedt zekerheid op alle gebieden die van belang zijn voor een goede bedrijfsvoering en administratie en daarmee de nettowinst van een organisatie. Het kassasysteem is het hart van de onderneming.

Procedure keurmerk
Om voor het keurmerk in aanmerking te komen wordt een uitgebreide procedure inclusief assessment doorlopen. De eisen die gesteld worden aan een betrouwbaar afrekensysteem zijn opgesteld door een groep leveranciers die betrokken waren bij de oprichting van de Stichting in samenwerking met ECP, de Belastingdienst en BDO accountants www.keurmerkafrekensystemen.nl

Noot voor de redactie:
contact Sylvia van Wezel, Stichting Betrouwbare Afrekensystemen (SBA): 070-3206730, s.vanwezel@keurmerkafrekensystemen.nl
de heer Mark Vroom, NedFox B.V., 0527-249900, mark@nedfox.nl