Stichting Keurmerk Betrouwbare Afrekensystemen

Kosteloze ondersteuning voor ontwikkelaars kassa-afrekensoftware

Meer gemak voor ondernemers
Ondernemers willen ondernemen. De administratie bijhouden en belastingaangifte doen horen daar ook bij. Dat kost tijd en is soms best complex. Toch hoeft het niet zo tijdrovend en ingewikkeld te zijn. Er zijn verschillende mogelijkheden die de ondernemer daarbij kunnen helpen. De meesten verdienen zich al snel terug door tijdwinst, gemak en de zekerheid dat de Belastingaangiften juist en tijdig zijn ingediend. Het gebruik van kassa-afrekensoftware is zo’n mogelijkheid, waarbij onnodige fouten in aangiftes worden voorkomen en correcties achteraf worden beperkt.

Belangrijke rol softwareontwikkelaars
Het aangifteproces wordt meer en meer gedigitaliseerd. Externe softwareontwikkelaars spelen daarom een belangrijk rol in het aanbieden van goede kassa-afrekensoftware. Om u te helpen, altijd over de meest actuele fiscale kennis en digitale ontwikkelingen te beschikken, heeft de Belastingdienst een gratis platform voor softwareontwikkelaars: Ondersteuning Digitaal Berichtenverkeer.

Dit levert het platform Ondersteuning Digitaal Berichtenverkeer u op

  • publicatie van handreikingen
  • release- en kwaliteitsmanagement om tijdig juiste specificaties te kunnen publiceren
  • afstemmingsoverleggen
  • testfaciliteiten, zoals de ValidatieTestService
  • servicedesk
  • actuele specificaties
  • nieuwsberichten
  • voor ondersteuning

Interesse in actuele fiscale en digitale kennis?
Heeft u als softwareontwikkelaar interesse in dit kosteloze platform? Meldt u dan hier aan. Na behandeling van uw aanvraag sturen stuurt de Belastingdienst u een bevestiging per e-mail. Daarin vindt u uw inloggegevens voor het platform Ondersteuning Digitaal Berichtenverkeer. Na toewijzing krijgt u toegang tot eerder genoemde informatie. Uw organisatie wordt bij de Belastingdienst geregistreerd onder een relatienummer.

de Belastingdienst
Aanmelden platform Ondersteuning Digitaal berichtenverkeer via https://odb.belastingdienst.nl